ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΑΣ

Έμυ Κορφιά

Μπαλέτο, Barre à terre

Ξεκίνησε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές της στη Κρατική Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης. Αμέσως μετά χόρεψε με το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Ουγγαρίας και σύντομα έγινε πρώτη χορεύτρια.
Στην Ελλάδα χόρεψε για το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Χοροθέατρο Ναυσικά, το Αέναο χοροθέατρο κ.ά. Το 1996 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα μπαλέτου και ρεπερτορίου. Από το 2008 συνεργάζεται με την DANCCE UNITIVA για την παραγωγή του φεστιβάλ χορού «Αrc for Dance».

Aleksandar Neskov

Μπαλέτο

Σπούδασε στη Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Σερβίας. Αργότερα έγινε μέλος της ομάδας μπαλέτου SNP. Το 1991 εντάχθηκε στο Εθνικό Μπαλέτο της Ουγγαρίας στο Pecs ως πρώτος χορευτής αλλά και ως φιλοξενούμενος χορευτής στην Εθνική Όπερα της Βουδαπέστης.
Από το 1998 χορεύει στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ως πρώτος χορευτής, δάσκαλος μπαλέτου, βοηθός και καθηγητής στη Σχολή Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ.
Τιμήθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ως «Ο καλύτερος άνδρας χορευτής» το 2003.Το 2018 βραβεύτηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ χορού του Βελιγραδίου.

Βίση Σολωμού

Μπαλέτο - βασικό επίπεδο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Χορού  Δ.Γρηγοριαδου. Μετά την αποφοίτηση της από τη σχόλη παρακολούθησε  σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου  χορού στην Βιέννη, Βερολίνο, Λονδίνο, Άμστερνταμ. Ως επαγγελματίας χορεύτρια εχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής και με ανεξάρτητους χορογράφους και ομάδες. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών κ Επιδαύρου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο Τέχνης το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και άλλους θεατρικούς οργανισμούς αφού επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες θεατρικών παραστάσεων. Διδάσκει κλασικό χορό σε σχολές και studio στην Αθήνα.

Εύη Πάνου

Pilates / Streching
Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ανδρομάχης Καφαντάρη.
Φοίτησε στο International Student Program της σχολής Dance New Amsterdam της Νέας Υόρκης και είναι πτυχιούχος του Pilates Method Alliance.
Έχει χορέψει και παίξει σε διάφορες χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις όπως και σωματικού θεάτρου. Εργάζεται ως δασκάλα χορού σε αναγνωρισμένες σχολές χορού της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και ως Pilates Instructor σε διάφορα στούντιο.
Επίσης υπήρξε πανελλήνια πρωταθλήτρια Ακροβατικής γυμναστικής για αρκετά χρόνια.

Όλια Τορναρίτου

Τεχνική Graham αρχαρίων
Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Άννας Πέτροβα. Συνέχισε της σπουδές της στο «Martha Graham School of Contemporary Dance», στη Νέα Υόρκη απ' όπου αποφοίτησε από το «Trainee program» το 1998.
Το 2002 και το 2012 διορίστηκε, από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην επιτροπή των απολυτήριων εξετάσεων των ιδιωτικών επαγγελματικών σχολών χορού για τον σύγχρονο χορό. Από το 2000 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και διδάσκει την τεχνική της Martha Graham.

Contra Mestre Marcelo Finco

Capoeira Angola
Ξεκίνησε Capoeira το 1994, ενώ το 1997 έγινε μέλος της ομάδας «Angoleirosdo Sertão», όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Treinel de Capoeira Angola» και η επάρκεια διδασκαλίας.
Το 2004 ιδρύει τη δική του σχολή επονομαζόμενη «N'golo Ia Muanda» στην πόλη São Bernardodo Campo. Το 2013 πιστοποιείται ο τίτλος του «Contra Mestre de Capoeira Angola»
Συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα για ενήλικες και παιδιά και σε προγράμματα διάδοσης του αφρο-βραζιλιάνικου πολιτισμού στο εξωτερικό.

Χριστιάνα Κοσιάρη

Σύγχρονο αρχαρίων

Η Κοσιάρη Χριστιάνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ) το 2012 και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) το 2008, συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις και δρώμενα ως χορεύτρια. Χόρεψε στο 6ο και 7ο Αrc For Dance Festival στο Σύγχρονο Θέατρο και συμμετείχε ως ιέρεια στον 32 ο Κλασσικό Μαραθώνιο.Έλαβε μέρος στην ανοικτή παρουσίαση του σεμιναρίου της Pina Baush με τον Δάφνι Κόκκινο, σtη ταινία Black Box του Γ.Ρήγα και σε κινηματογραφικά βίντεο θεατρικών παραστάσεων (Μεγάλη Χίμαιρα, Δ.Τάρλοου).
Η Χριστιάνα Κοσιάρη επιμελήθηκε την κινησιολογία των ηθοποιών του έργου «Βασιλιάς Ληρ», Σαίξπηρ με την ομάδα Αστυθέα το 2014 και του «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» Μπ.Μπρεχτ για το μαθητικό φεστιβάλ με το Ζάνειο Λύκειο το 2013. Έχει επίσης παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με μεγάλους χορογράφους, χορευτές και ομάδες παγκοσμίας εμβέλειας όπως τον Akram Khan, τους DV8, την ομάδα του Hofesh Shechter, τους Les Slovacs κ.α.
Τέλος έχει διδακτική εμπειρία χρόνων σε μπαλέτο, σύγχρονο, μοντέρνο και άλλα είδη χορών από το 2008.

Κατερίνα Φώτη

Σύγχρονο αρχαρίων

Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου». Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με διακεκριμένους δασκάλους χορού και θεατρικά σεμινάρια με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο και την ομάδα «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων». Έχει ιδρύσει την ομάδα χορού «Stereo Nero Dance Co.» μαζί με την χορογράφο Εύη Σούλη και έχουν παρουσιάσει τις παραγωγές τους σε θέατρα, εναλλακτικές σκηνές της Αθήνας και φεστιβάλ. Ως περφόρμερ συμμετείχε στην Μπιενάλε της Αθήνας, στο δίκτυο φεστιβάλ «A cielo Abierto», στα φεστιβάλ χορού Danza Urbana - Bolognia και Ammutinamenti – Ravenna και συνεργάζεται σταθερά με την sound designer Jung In Jung.  Έχει συνεργαστεί με τον χορογράφο Willi Dorner και εργάζεται στο κομμάτι της επιμέλειας κίνησης και χορογραφίας σε θεατρικές παραστάσεις. Διδάσκει σύγχρονο χορό με έμφαση στους ενήλικες αρχαρίους. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών - και εργάζεται παράλληλα στο αντικείμενο αυτό - και απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Σοφία Καλπενίδου

Μπαλέτο αρχαρίων

H Σοφία Καλπενίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Λάρισας το 2003. Έλαβε μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως: Varna (Βουλγαρία 1994), Rudolf Nureyef (Βουδαπέστη 1996), Κλασικού και Σύγχρονου Χορού (Χανιά 2005 – 1ο Βραβείο).
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με το χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε., το Αέναον χοροθέατρο - Ντάνιελ Λομέλ, το Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών, το Θεσσαλικό Μπαλέτο, τους Χορευτές του Βορρά (Δημήτρια) και έχει χορέψει σε κλασικά έργα όπως: Esmeralda, Don Quixote, Le Corsaire, Raymonda, Blue bird και Paguita.
Διδάσκει κλασικό μπαλέτο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές και συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες ως χορεύτρια και χορογράφος.

Βάσια Δεμίρη

Σύγχρονο αρχαρίων

Η Βάσια Δεμίρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Το 2016 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου». Ξεκίνησε αμέσως να διδάσκει release technique σε διάφορες σχολές χορού στην Αθήνα και για ένα χρόνο στα Κύθηρα.
Το ενδιαφέρον της για την εξέλιξη της κίνησης την οδήγησε να παρακολουθεί σεμινάρια με τους Akram Khan, Hofesh Shechter, Jose Agudo, Peter Jasko, Edivaldo Ernesto, Αθανασία Κανελλοπούλου, Λίντα Καπετανέα, Χριστίνα Μερτζάνη κ.ά. Παράλληλα, το 2017, παρουσιάζει με την ομάδα της OTRO 2 το πρώτο τους έργο με τίτλο «Rolling Stairs» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Συνεχίζει να ψάχνει μεθόδους, ώστε η διδασκαλία να είναι ένα αλληλεπιδραστικό παιχνίδι μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

DANCE CULTURAL CENTRE
Studio Χορού - Capoeira
Πειραιώς 76, Κεραμεικός, Αθήνα
Τ. 210 523 0582

© Dan.c.ce 2019

Powered by Advalue