Το Φεστιβάλ

To Arc For Dance ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2008 και απασχόλησε σημαντικά το κοινό και τον Τύπο παρουσιάζοντας μικρής διάρκειας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ έχει στόχο να αποτελέσει πεδίο συνάντησης για ενδιαφέρουσες ιστορίες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να φέρει το κοινό της πόλης σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης.

Κάθε χρόνο, το σημείο ενδιαφέροντος του Arc For Dance εντοπίζεται σε μια διαφορετική περιοχή που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το χορό, ένα θέμα που παράλληλα λειτουργεί και ως μέσο διακίνησης ιδεών με στόχο την απαραίτητη, για την ελληνική σκηνή, ανταλλαγή πληροφοριών.

6ο Arc for Dance 2014

 

Το Arc for Dance Festival, που έχει μια ξεχωριστή θεματική προσέγγιση κάθε χρονιά, φέτος υπό τον τίτλο NETWORKing, ρίχνει το βάρος του στο ζήτημα της δικτύωσης, τόσο πρακτικά όσο και θεωρητικά. Πρακτικά, προσκαλεί ευρωπαίους χορογράφους οργανωμένους στα δίκτυα Modul-Dance και Spider Expand! να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό της Αθήνας και θεωρητικά να μοιραστούν την εμπειρία τους με νεότερους Έλληνες συναδέλφους τους, οι οποίοι επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν επίσης τη δουλειά τους στο Arc

5ο Arc for Dance 2013

 

Θέμα του Φεστιβάλ φέτος είναι οι 4 Εποχές. Οι 4 εποχές είναι που στο πέρασμά τους συνθέτουν μια χρονιά μέσα στην οποία αναδύονται νέες τάσεις και διαμορφώνονται κοινωνικές συνθήκες που αντικατοπτρίζονται στις χορογραφίες.

Τα έργα που παρουσιάζονται στο ARC for Dance 2013 καταγράφουν τη συνεχή κίνηση της ζωής, τις εσωτερικές και εξωτερικές μεταμορφώσεις, τη σύνδεση με τα βαθύτερα στοιχεία της παράδοσης, αλλά και το χιούμορ, που διαπληκτίζεται με την πραγματικότητα, ξυπνώντας τη φαντασία. Όταν η φαντασία μένει αδρανής, η ζωή χάνει επεισόδια έμπνευσης και δημιουργικότητας και ο χρόνος περνά γρήγορα και άσκοπα. Χορογράφοι και χορευτές πλάθουν έργα που κρατούν τον χρόνο ακίνητο για μια στιγμή. Οι θεατές μπορούν να σταθούν, να δουν τι συμβαίνει και να σκεφτούν τη σημασία αυτών των επεισοδίων για τους ίδιους και για τους δημιουργούς.

Arc for Dance 2012

 

Το φεστιβάλ έχει φέτος στο επίκεντρό του τη γυναίκα και τον τρόπο που το γυναικείο σώμα βιώνει τη σημερινή εποχή. Η απομόνωση και ο φόβος, η προσπάθεια για κυριαρχία και τα ένστικτα είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τα τρία σόλο που θα αποτελέσουν φέτος το πρόγραμμα του Arc for Dance. 

Το πρόγραμμα

Παρουσιάζοντας τρία έργα από τρεις διαφορετικούς χορογράφους το Arc for Dance δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα σε διακεκριμένους και νεότερους δημιουργούς, με διαφορετικές καλλιτεχνικές και πολιτισμικές επιρροές

blanc.png

© Dance Cultural Centre 2017, Studio Χορού -  Αθήνα