3ήμερο Σεμινάριο με την Μαρία Δουλγέρη
24_25_26 /11 /2017

'Ωρες: 
Παρασκευή 24/11: 10:00- 14:00
Σάββατο 25/11: 09:30-13:30
Κυριακή 26/11: 10:00- 14:00

Τιμή σεμιναρίου:
65€ - (Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α)
55€ - Εκπτωτική τιμή σε όποιον κλείσει έως τις 10 Νοεμβρίου. 

Προκαταβολή:
H επιβεβαίωση συμμετοχής γίνεται με την προκαταβολή των 30€

Πληροφορίες:
Χώρος Διοργάνωσης: 
Dance Cultural Centre
Πειραιώς 76 / 3ος 'Οροφος
Τηλ: 210-5230582
Site: www.dancce.gr


// Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα εργαστήρι στο οποίο μελετάμε, κινούμαστε, εξασκούμαστε και χορεύουμε, φροντίζοντας το σώμα μας για να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε τις ικανότητες του.
Το θέμα του εργαστηρίου είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης της Μαρίας για επίλυση συγκεκριμένων αναγκών που προκύπτουν σε όλα τα σώματα κατά τη διάρκεια συνεχούς εξάσκησης, προβών και παραστάσεων.
Μέσα από απλές κινήσεις θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση των βασικών αρχών λειτουργίας του σώματος για να επαναπροσδιορίσουμε μαζί την προσωπική τεχνική για τον καθένα μας.
Με κύριο άξονα έννοιες όπως την προετοιμασία, τον χώρο στο σώμα, την απόσταση, τον χρόνο, τον όγκο, τον βρασμό, την κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω, την διαστολή και τέλος τον ρυθμό και τις δυναμικές δουλεύουμε από τον πυρήνα εστιάζοντας στην διαδικασία.
Διαβάζοντας το σώμα και την κίνηση μας, μεταφράζοντας το, κινούμαστε με σκοπό να αναπτύξουμε ένα ευπροσάρμοστo, με συναίσθηση και σε ετοιμότητα σώμα, για να επιτύχουμε πλήρως τις δυνατότητες μας για performance.
_______________________________________________________

// Βιογραφικό Σημείωμα

Η Μαρία Δουγλέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκιδική. Παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού απο μικρή ηλικία, εισήχθη στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής
Τέχνης (ΚΣΟΤ) στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε με άριστα το 2012.
Έπειτα απο τη συμμετοχή της στο Open Studio της ΚΣΟΤ στην Αθήνα και συνεργασίες με ομάδες όπως τους Jukstapoz Company και Οκτάνα, η Μαρία έγινε μέλος της JV2 στο Λονδίνο όπου και συνέχισε (2013) με την Jasmin Vardimon Company για τις παραγωγές ‘Yesterday’, ‘Park’, ‘Maze’ και την εκτέλεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στη νεότερη παραγωγή ‘Pinocchio’ (2017).
Εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές, η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανα την Ευρώπη με καλλιτέχνες όπως τον David Zambrano και σε έρευνες χορού όπως της ομάδας RootlessRoot για την τεχνική ‘Fighting Monkey’.
Τα τελευταία χρόνια η Μαρία αναπτύσσει την δική της δουλειά, όπως το σόλο ‘ΦARA’ (2015), ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα χορού στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Articles
2016/2017
...''Pinocchio is danced by the astoundingly versatile Maria Doulgeri, who is vividly credible as a puppet boy: his/her movements are as light as balsa wood and as dysfunctionally disjointed as a stringless marionette.'' 
https://www.theguardian.com/stage/2016/oct/25/jasmin-vardimon-pinocchio-review-sadlers-wells 


...''Doulgeri’s performance is a tour-de-force (she is onstage for most of the ninety minutes). Committed, energetic and (crucially) convincing as the wooden puppet becomes a real human, Doulgeri is vulnerable, awkward and cheeky throughout.'
http://www.theatrefullstop.com/2016/10/25/pinocchio-sadlers-wells-review/ Maria Doulgeri’s Pinocchio is a coltish blank canvas, an exceptional dancer with open features, who falls as easily into splits, acrobatics and balletic positioning as she does urbane and loose-limbed jazz 
http://exeuntmagazine.com/reviews/review-pinocchio-festival-theatre-edinburgh/ 2015
DanceFest Akropoditi about Maria’s creation ‘ΦARA’:
http://dancefest.akropoditi.gr/index.php/en/events-en/2015-en?id=235%3Afara 2014
A Younger Theatre about ‘Park’:
“A special mention goes to Maria Doulgeri, a firework of a dancer with such power and punch, an extraordinary physical presence in many respects.”http://www.ayoungertheatre.com/review-park-sadlers-wells-jasmin-vardimon/

blanc.png

© Dance Cultural Centre 2017, Studio Χορού -  Αθήνα